Web Analytics Made Easy - Statcounter

ادعای بی‌اساس مطرح شده‌ای می‌گوید، دولت‌ها از فناوری نانو برای ایجاد پشه و گسترش بیماری استفاده می‌کنند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ادعای بی‌اساس مطرح شده‌ای می‌گوید، دولت‌ها از فناوری نانو برای ایجاد پشه و گسترش بیماری استفاده می‌کنند. این در حالی است که در عمل، پشه‌های دستکاری شده برای جلوگیری از بیماری‌هایی نظیر مالاریا استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ادعای مطرح شده در رسانه‌های اجتماعی حاکی از آن است که دولت‌ها از فناوری نانو برای ایجاد پشه و انتشار بیماری استفاده می‌کنند. این ادعا بخشی از یک تئوری توطئه گسترده‌تر است که می‌گوید ویروس‌هایی مانند زیکا از طریق اصلاح ژنتیکی (GM) پشه‌ها ایجاد شده‌اند و پشه‌های GM برای اهداف نظارت و کنترل جمعیت ایجاد و پخش شده‌اند.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، پشه‌های اصلاح شده ژنتیکی برای کنترل پشه‌های Aedes Aegypti که بیشتر به‌عنوان پشه‌های تب زرد شناخته می‌شوند، تولید می‌شوند. این پشه‌ها ویروس‌هایی از جمله دنگی، زیکا و چیکونگونیا را پخش می‌کنند. پشه‌های GM که در آزمایشگاه تولید می‌شوند دو نوع ژن دارند: یکی که از زنده ماندن فرزندان پشه ماده تا بزرگسالی جلوگیری می‌کند و دیگری که باعث می‌شود در تاریکی قابل شناسایی باشند. این گزارش بیان می‌کند که این پشه‌های اصلاح‌شده شیوع بیماری را متوقف نمی‌کنند. با این حال، آن‌ها برای کمک به جلوگیری از شیوع بیماری مفید هستند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری می‌افزاید که پشه‌های اصلاح شده، خطری برای مردم، حیوانات یا محیط‌زیست ایجاد نمی‌کنند.

براساس گزارش کتابخانه ملی پزشکی، آربوویروس‌ها که باعث بیماری‌هایی مانند دانگ و چیکونگونیا می‌شوند، به دلیل عوامل مختلفی مانند فقدان واکسن‌های مؤثر و دارو‌های ضد ویروسی، به سختی قابل کنترل هستند. برخی از آن‌ها، از جمله گونه Aedes، نسبت به حشره‌کش‌ها مقاوم هستند. بنابراین، باید به رویکرد‌هایی متوسل شد که بتواند گسترش آربوویروس‌ها را شناسایی و کنترل کند. مرکز ملی اطلاعات زیست‌فناوری آمریکا می‌افزاید: «در این راستا، اهمیت نانوزیست‌فناوری به دلیل مزایای استثنایی جدید به تدریج به‌عنوان یک فناوری نوظهور در آینده درک شده است.»

براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تعداد موارد گزارش شده دنگی در بیست سال گذشته ده برابر شده است، این بیماری از ۵۰۵۴۳۰ مورد در سال ۲۰۰۰ به بیش از ۲٫۴ میلیون در سال ۲۰۱۰ و ۵٫۲ میلیون در سال ۲۰۱۹ رسیده است. مرگ‌های گزارش شده بین سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۵ از ۹۶۰ به ۴۰۳۲، به‌طور عمده به گروه سنی جوان‌تر رسیده است.

دلیل اصلی و منطق پشت ایجاد پشه‌های اصلاح شده ژنتیکی، کنترل بیماری‌هایی مانند دانگ و مالاریا و جلوگیری از مرگ و میر ناشی از این بیماری‌ها است. بنابراین، این ادعا که پشه‌های اصلاح شده برای ایجاد بیماری طراحی شده‌اند، بی‌اساس است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نانوزیست فناوری فناوری نانو حشرات بیماری پشه های اصلاح شده بیماری هایی هایی مانند برای ایجاد بیماری ها ایجاد پشه پشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۰۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امید ممبینی گفت: بیش از ۷۰ هزار راس دام سبک دام در ۶۵ واحد اپیدمیولوژیک زیر پوشش رایگان واکسیناسیون قرار می‌گیرند.


وی بیماری آبله را یک بیماری عفونی ویروسی و بسیار واگیردار در دام‌ها به ویژه گوسفند و بز دانست و افزود: مهم‌ترین نشانه‌های بروز این بیماری ایجاد برجستگی‌های ریز و تاول‌ها و ضایعات روی پوست قسمت‌های فاقد پشم بدن دام است که سبب ایجاد مشکلاتی نظیر آسیب پوست، عفونت‌های ثانویه و تلفات دام می‌شود.


ممبینی واکسیناسیون را یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از بیماری‌ها عنوان کرد و ادامه داد: با واکسیناسیون می‌توان از ابتلای دام‌ها به بیماری‌های مختلف دامی جلوگیری کرد که این امر نقش بسیار مهمی در حفظ بهداشت و سلامت دام دارد که در نتیجه نقش موثری در حفظ سلامت عمومی ایفا می‌کند.

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر برای جلوگیری از حاشیه نشینی
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • تغییر رنگ و بوی آب پکیج
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • لزوم ایجاد آزمایشگاه استاندارد کنترل کیفی کالا در مرز باشماق
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • عکس | رونمایی چینی ها از تسلا سایبرتراک فیک! + عکس
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید