Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرطان‌ها، اختلالات جریان خون، آرتریت و سایر بیماری‌ها دمای بدن را تغییر می‌دهند، بنابراین یکی از راه‌های تشخیص چنین بیماری‌هایی، تشخیص تغییر دماست که به راحتی روی سطح پوست انجام می‌شود، به عنوان مثال با یک پیرومتر مادون قرمز. اما اندازه گیری دقیق دمای داخل بدن بدون آسیب رساندن به پوست با ابزار‌های موجود غیرممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی از محققان با مشارکت دانشمند دانشگاه RUDN یک روش رادیوترموگرافی را پیشنهاد کردند که امکان اندازه گیری توزیع دما در داخل بدن را فراهم می‌کند.

به گزارش نیوزمدیکال، سوتلانا آگاسیوا، دانشیار گروه نانوفناوری و فناوری میکروسیستم در آکادمی مهندسی دانشگاه RUDN گفت: هدف از این مطالعه نشان دادن امکان تجسم سه بعدی میدان حرارتی داخلی یک فرد با استفاده از نتایج اندازه گیری دمای روشنایی رادیویی، به طور همزمان در نقاط مختلف بدن، با استفاده از رادیوترموگراف چند فرکانس چند کانالی است. تازگی رویکرد در نظر گرفته شده، تلاشی برای محلی‌سازی دقیق‌تر موقعیت منبع گرما به دلیل تجسم سه بعدی از میدان گرمای داخلی بدن و نظارت بر دینامیک دمای یک منبع نقطه گرما در داخل بدن انسان است.

محققان روش، دستگاه و نرم افزاری را برای تعیین دقیق محل منبع افزایش گرما در بدن پیشنهاد کرده‌اند. آنتن کوچکی روی سطح بدنه تعبیه شده است که می‌تواند دمای داخلی را با دقت یک درجه اندازه گیری کند. بیمار یک محلول آبی گلوکز می‌نوشد که به سرعت جذب خون شده و از طریق سلول‌ها حمل می‌شود؛ به همین دلیل دمای بدن به طور یکنواخت یک تا دو دهم درجه افزایش می‌یابد؛ با این حال، اگر یک سازند بدخیم در جایی وجود داشته باشد، دمای آن برای چند دقیقه به شدت یک یا دو درجه افزایش می‌یابد. این تغییر توسط دستگاه قابل تشخیص است. برای روشن شدن عمق محل آسیب شناسی، محققان یک روش محاسبه را توسعه دادند.

دستگاه و نتایج شبیه سازی به صورت تجربی با بیماران واقعی مورد آزمایش قرار گرفت. این روش «لایه‌های» دما را بر روی صفحه نمایش رایانه به تصویر می‌کشد. برای تعیین دقیق عمق منبع گرما، می‌توان با ماوس در میان آن‌ها پیمایش کرد. علاوه بر این، می‌توانید در ویدئو مشاهده کنید که چگونه دما در این منطقه تغییر کرده است. در آینده، محققان آزمایش‌های بالینی این دستگاه را انجام خواهند داد.

سوتلانا آگاسیوا، دانشیار گروه نانوتکنولوژی و فناوری میکروسیستم در آکادمی مهندسی دانشگاه RUDN می‌گوید: اطلاعات دقیق در مورد میدان حرارتی داخلی بدن انسان نه تنها تشخیص یک تومور بدخیم داخلی، بلکه تعیین عمق محل آن را نیز ممکن کرده است. رادیوترموگراف جدید فرصتی برای تجزیه و تحلیل دقیق‌تر از وضعیت این تومور یعنی سیستم عروقی مغز و تشخیص زودهنگام آسیب شناسی‌های مختلف مغزی می‌دهد. البته هنوز برای صحبت در مورد همه احتمالات و مزایای رادیوترموگراف جدید که طی آزمایش‌های بالینی که در آینده نزدیک آغاز می‌شود، تایید خواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دمای بدن سرطان تشخیص سرطان اندازه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۹۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، کلاس آموزشی پیشگیری از آسم و آلرژی با هدف کسب مهارت‌های خودمراقبتی، پیشگیری و درمان با حضور معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر و کولیوند پزشک عمومی مرکز جامع سلامت ارشاد، برای کارکنان دانشکده علوم توانبخشی برگزار شد.

کولیوند در تشریح بیماری آسم و راه‌های درمان از جمله آموزش مداوم و مشارکت فعال این بیماران؛ به پرهیز از تماس با مواد آلرژی و حساسیت زا به ویژه دود سیگار و تعیین برنامه درمان دارویی پرداخت.

وی گفت: درمان موثر آسم احتیاج به تعاملی قوی بین تیم مراقبت، پزشک معالج، بیمار و اعضای خانواده بیمار دارد.

کولیوند در ادامه با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی که بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در سطح جهان به آسم مبتلا هستند، گفت: از هر ۳۰ دانش آموز در یک کلاس ۲ یا ۳ نفر مبتلا به آسم است.

وی اظهار کرد: استفاده روزانه از سبزیجات، لبنیات، مواد مغذی، ویتامین، مکمل و آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند ابتلا به بیماری آسم را کاهش و در درمان موثر شود.

در ادامه این کلاس معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر عنوان کرد: آسم یک بیماری التهابی طولانی مدت راه‌های هوایی ریه است که با نشانه‌های متغیر و عود کننده، انسداد برگشت پذیر جریان هوا و انقباض نایچه که به راحتی تحریک می‌شود و مشخص می‌شود.

وی افزود: از علائم شایع و غیر اختصاصی این بیماری سرفه (به خصوص در شب)، خس خس سینه، تنگی نفس و گرفتگی سینه است که گاهی اوقات، تشخیص این بیماری را از سایر بیماری‌های تنفسی دشوار می‌کند.

معمر خاطرنشان کرد: غذاها، دارو، مواد شیمایی صنعتی، دود سیگار و مواد دخانی، استفاده از ادویه‌جات، فلفل و غذا‌های آماده و کنسروی، چاقی، هوای آلوده، ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی و بخار گاز‌های مضر موجود در محیط کار و عوامل حساسیت‌زای حیوانات نظیر پر و مو یا مدفوع حیوانات خانگی از علل مهم بروز یا تشدید علائم آسم است.

وی افزود: تایید تشخیص آسم بر اساس سه عنصر کلیدی (سابقه علائم متناوب و یافته‌های معاینات فیزیکی، نمایش محدودیت جریان هوای بازدمی ترجیحا" با اسپیرومتری و رد تشخیص‌های دیگر است.

معمر افزود: از اقدامات تشخیصی انجام رادیوگرافی قفسه سینه، اسپیرومتری (تست ریه)، تست آلرژی، تست‌های آزمایشگاهی آلرژی (RAST) و سی تی اسکن است.

گفتنی است، این کارگاه به مناسبت روز جهانی آلرژی و آسم روز ۱۸ اردیبهشت ماه برگزار شد و در پایان به سئوالات کارکنان پاسخ داده شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مراقب باشید! همه خودروها در تابستان سرطان زا می شوند!
  • ساخت دستگاه تشخیص فوری سرطان توسط جوان ایلامی
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • مراقب باشید! همه خودروها در تابستان سرطان‌زا می‌شوند
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها