Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد اسماعیل کتال، دبیر شورای راهبردی کمیته آب و برق ستاد مرکزی آیت الله رئیسی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به این مسئله که کمبود برق و خاموشی‌ها مشکلی است که امسال و حتی سال بعد کشور را دچار چالش جدی خواهد کرد، گفت: افزایش دما افزایش مصرف استخراج رمز ارزها و مواردی از این دست بهانه هایی است که عقب ‌ماندگی در سرمایه‌گذاری در بخش برق را توجیه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر شورای راهبردی کمیته آب و برق ستاد مرکزی آیت الله رئیسی با مطرح کردن این سوال که عملکرد احداث نیروگاه ها فقط ۵۰ درصد برنامه تدوین شده است و باید علت این عقب ماندگی را جستجو کرد، گفت: پس از برجام برنامه‌ریزی شد که حداقل ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه با استفاده از تامین مالی خارجی احداث شود لیکن پس از عملیاتی نشدن فاینانس‌ها اقدام برای تامین مالی آن‌ها از سایر روش‌ها صورت نگرفت و متاسفانه احداث این ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه متوقف گردید.

*مطالبات صنعت برق از دولت به بیشتر از 40 هزار میلیارد تومان رسیده است

وی در تشریح مسئله زیان‌ده بودن صنعت آب و برق افزود: ۲ صنعت آب و برق که امروز به گواه تاییدات سازمان حسابرسی کل کشور به دلیل قیمت‌های تکلیفی زیان ده است و در مقابل مطالبات عدیده‌ای از دولت دارد.

کتال در بیان حجم بدهکاری دولتی به صنعت برق تاکید کرد: مطالبات از دولت بدون احتساب زیان سال ۱۳۹۹ تا  پایان سال ۱۳۹۸ بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان  است و این امر منجر به انباشت بدهی به نیروگاه های غیر دولتی فروشندگان کالا و تجهیزات و پیمانکاران شده است.

*صندوق توسعه ملی پرداخت تسهیلات به طرح‌های نیروگاهی را متوقف کرده است

 دبیر شورای راهبردی کمیته آب و برق ستاد مرکزی آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه بی توجهی دولت به پرداخت بدهی خود به صنعت برق این صنعت را تا مرز ورشکستگی پیش برده است، بیان کرد: نیروگاه‌های غیردولتی که از طریق اخذ تسهیلات از صندوق توسعه ملی نسبت به احداث نیروگاه اقدام کرده بودند به دلیل دریافت نکردن بهای برق تولیدی خود نتوانستند، اقساط تسهیلات دریافتی را به صندوق توسعه ملی پرداخت نمایند در نتیجه صندوق توسعه ملی پرداخت تسهیلات برای سرمایه گذاری در طرح های نیروگاهی جدید را متوقف کرده است.

کتال در پایان گفت: صندوق توسعه از یک سو هیچ طرح نیروگاهی جدیدی را گشایش اعتبار نمی کندو از سوی دیگر حتی طرح های قبلی را نیز که گشایش اعتبار کرده حاضر به اعطای تسهیلات به آنها در موعد مقرر نیست. به طوری که بر اساس پیشرفت فیزیکی می بایست در سال ۱۳۹۹ بیش از ۴۰۰ میلیون یورو نیروگاه‌های در دست احداث توسط صندوق توسعه ملی پرداخت می‌شد که این صندوق از آن امتناع نموده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: صنعت برق خاموشی قطعی برق صندوق توسعه ملی پرداخت نیروگاه ها آب و برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۴۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین سرانه‌های آموزشی گرمدره با تخصیص اراضی دولتی

شهردار گرمدره از تخصیص ۲۱۰۰ مترمربع از اراضی این شهر برای تامین و تحقق پروژه ساخت مدرسه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری گرمدره، مسعود نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در البرز در خصوص شرایط همکاری مدیریت شهری با خیران مدرسه‌ساز، اظهار کرد: شهر گرمدره در مسیر توسعه شهری و تحقق حقوق شهروندی همکاری و همراهی خیران را می‌طلبد.

وی با بیان اینکه در این مسیر اراضی دولتی برای ساخت و احداث مدرسه خیرساز طبق دستور استاندار البرز در نظر گرفته شده است، افزود: ارتقای سطح سرانه‌های آموزشی شهر گرمدره با دعوت از مدیران و مسئولان استانی این حوزه پیگیری شد.

شهردار گرمدره با اشاره به رشد جمعیت و کمبود مدارس و فضاهای آموزشی در شهر خواستار تسریع در امر احداث و توسعه سرانه‌ها در این خصوص شد.

نجفی موافقت خود را با واگذاری ۲۱۰۰ مترمربع از سهم سرانه‌های آموزشی پس از طی تشریفات قانونی و نظر قائم مقامی شورای اسلامی شهر در راستای احداث مدرسه اعلام کرد.

کد خبر 750987

دیگر خبرها

  • پروژه‌های بهداشت و درمان عقب ماندگی‌های قزوین را بهبود می‌بخشد
  • طلب ۱۰۰ میلیارددلاری صندوق توسعه ملی از دولت‌ها
  • اولین نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلوواتی کشور در قاین افتتاح شد
  • چگونه می‌توان زنجیره ارزش پتروشیمی را توسعه داد؟
  • عقب ماندگی نهضت ملی مسکن درکرمان با ظرفیت صنعت ومعدن جبران شود
  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • تامین سرانه‌های آموزشی گرمدره با تخصیص اراضی دولتی
  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟