Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@20:34:42 GMT

روش های کسب سود ماهانه بدون ریسک

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۱۲۹۷۵

روش های کسب سود ماهانه بدون ریسک

وقتی یک فرد تصمیم به سرمایه گذاری پول مازاد خود داشته باشد، راهکارهای متعددی را پیش روی خود خواهد دید؛ از سرمایه گذاری های سنتی چون طلا و سکه و مسکن گرفته تا روش های مدرن تری چون سرمایه گذاری در رمز ارزها. اما خیلی از افراد ریسک گریز هستند و توان پذیرش ریسک سرمایه گذاری در جایی که احتمال زیان و کم شدن سرمایه را داشته باشد، ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این افراد در جست وجوی سرمایه گذاری در گزینه هایی هستند که  سودی ثابت و قطعی و با اطمینان از عدم کاهش سرمایه اولیه دریافت کنند.

در ادامه برخی از روش های متداول سرمایه گذاری های با بازدهی ثابت ماهانه با کمترین ریسک را معرفی می کنیم.

سپرده های بانکی

به دلیل اطمینان از کسب بازدهی ثابت در زمان افتتاح حساب، سپرده های بانکی حجم زیادی از سرمایه های افراد در ایران را به خود جذب کرده است. سپرده گذاری در بانک و دریافت سود ماهانه به عنوان یک سرمایه گذاری بدون ریسک در نظر گرفته می شود. مهم ترین ویژگی سپرده گذاری در بانک سود تضمینی و قطعی آن است اما به دلیل رابطه معکوس بازدهی و ریسک، این شیوه سرمایه گذاری در بلند مدت جزو کم بازده ترین نوع سرمایه گذاری محسوب می شود.

میزان سود سپرده بانکی

میزان سود یا نرخ بهره بانکی بر اساس ضوابط و بخشنامه‌های بانک مرکزی، مشخص و ابلاغ می‌شود. سرمایه گذاری در بانک به دو دسته سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می شود و سود هر کدام از این موارد نیز با هم متفاوت است.

در سپرده کوتاه مدت، سپرده گذار می تواند هر زمانی که اراده کند سپرده خود را برداشت کند. به همین دلیل بانک نمی تواند برنامه ریزی دقیقی برای استفاده از این وجوه داشته باشد و لذا کمترین میزان سود را به این نوع سپرده ها می دهد.  

در سپرده های بلند مدت حداقل یک ساله، بانک ها می توانند برای استفاده از وجوه سپرده گذاران برنامه ریزی مناسب تری داشته باشند و لذا سود بالاتری به این نوع سپرده ها داده می شود. در صورتی که فرد سپرده گذار قبل از سر رسید بخواهد پول خود را برداشت کند، با نرخ شکست جریمه شده و سود او کمتر از سود قرارداد اولیه خواهد شد.

اوراق با درآمد ثابت در بورس

سرمایه گذاران در این اوراق در بازه های زمانی معینی مبالغی را به عنوان بازدهی دریافت  و در تاریخ سر رسید این اوراق نیز می توانند اصل سرمایه خود را دریافت کنند. همانطور که اشاره شد این نوع سرمایه گذاری نیز در بازار بورس برای افرادی مناسب است که ریسک گریز هستند و یا می خواهند بخشی از پورتفوی خود را از نوسانات بازار ایمن کنند.

این نوع اوراق در بازار بورس به دو دسته اوراق بدهی و گواهی سپرده تقسیم می شوند. مکانیزم عمل هر کدام از این دو گروه متفاوت است اما در عمل هر دو سود های بدون ریسکی را به سرمایه گذاران می دهد.

از انواع اوراق بدهی در ایران می توان به طور مثال به اوراق مشارکت و اسناد خزانه اسلامی(اخزا) اشاره کرد.

 اوراق مشارکت نوعی اوراق بدهی است که انتشار آن صرفا برای پروژه های خاص و توسط  دولت، شرکت‌های دولتی، شهرداری‌ها  و سایر موسسات و نهادهای معتبر انجام می شود. لازم به ذکر است که نرخ بازدهی سالیانه اوراق مشارکت را عموماً چند درصد بالاتر از نرخ سود سپرده بلندمدت یک‌ساله بانک‌ها تعریف می‌کنند تا از این طریق سرمایه‌گذاران اعم از حقیقی و حقوقی به سرمایه‌گذاری در اوراق مشارکت رغبت نمایند.

اوراق خزانه اسلامی یا اخزا یک ابزار مالی برای تسویه بدهی های دولت به طلبکارانش است. دولت این اوراق را به قیمت کمتر از ارزش اسمی به افراد واگذار می کند و در سررسید به قیمت اسمی خریداری می کند و اختلاف قیمت روز اول و قیمت سر رسید معادل سودی است که فرد دریافت می کند. طلبکاران پس از دریافت اخزا می توانند آن را در بازار بورس به دیگران واگذار کنند. لذا زمانی که شما اخزا را خریداری می کنید، طرف حساب شما دولت است و بانک مرکزی نیز ضامن بازپرداخت آن خواهد بود.

گواهی های سپرده اوراقی است که عموما توسط بانک منتشر می شود و سود و اصل سپرده آن نیز توسط بانک تضمین می شود.این گواهی ها به صاحب حساب این حق را می دهد تا سود سپرده را دریافت کند. یک گواهی سپرده دارای تاریخ سر رسید و یک نرخ سود ثابت است که می تواند با هر عنوانی توزیع شود.

صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت

صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت نیز مانند موارد قبل مناسب افرادی است که نمی خواهند ریسک سرمایه گذاری در سایر بازارها را داشته باشند، اما می خواهند تا حد ممکن بالاتر از سپرده های بانکی سود دریافت کنند. ازطرفی دانش  و یا زمان کافی برای خرید و فروش اوراق با درآمد ثابتی چون اوراق مشارکت، اخزا و گواهی سپرده های بانکی را ندارند.

صندوق های با درآمد ثابت، وجوه سرمایه گذاران خرد را جمع آوری کرده و تجمیع می کند و سپس عمده این وجوه را در ابزارهای با درآمد ثابت مانند اوراق خزانه، اوراق مشارکت و گواهی های سپرده بانکی سرمایه گذاری می کنند، سود این اوراق را دریافت می کنند و به صورت دوره که عموما ماهانه است به حساب سرمایه گذاران واریز می کنند.

در واقع سرمایه گذاران در این صندوق ها راحتی و امنیت سرمایه گذاری در سپرده های بانکی و سود بالاتر اوارق بهادار با درآمد ثابت را با هم تلفیق کرده اند، چون هم سود بالاتر از بانک را دریافت می کنند و هم نیاز به خرید و فروش اوراق مختلف برای بهینه کردن سود خود ندارند و تمام این فعالیت ها را مدیران صندوق انجام می دهند.

کدام صندوق را انتخاب کنیم ؟

صندوق های سرمایه گذاری متعددی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار به فعالیت مشغول هستند و اکثر آن ها موارد مثبتی که برای این صندوق ها بر شمردیم را دارند. اما درنهایت شما باید از بین این موارد یک مورد را انتخاب کنید. در انتخاب یک صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت، تجربه مدیرانی که صندوق را مدیریت می کنند و ثبات در بازدهی از جمله موارد مهم است.

گروه مالی  کاریزما

کاریزما قدیمی ترین نهادی است که در سال 1390 مجوز شرکت سبدگردان کاریزما را به عنوان اولین نهاد مدیریت دارایی افراد را بر عهده گرفت.

کاریزما  به واسطه تجربه و تخصص حاصل از سال ها فعالیت در بازار می‌تواند به عنوان یک واسط امین، مدیریت سرمایه افراد را بر عهده بگیرد.

گروه کاریزما در حال حاضر مدیریت بیش 160 هزار میلیارد ریال سرمایه چندین هزار نفر از سرمایه گذاران را بر عهده دارد و بزرگترین صندوق با درآمد ثابت قابل معامله کشور را مدیریت می کند.

این شرکت صندوق های سرمایه گذاری متعددی دارد.

صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت کاریزما  صندوق سرمایه گذاری مشترک کاریزما صندوق سرمایه گذاری مختلط کاریزما  صندوق قابل معامله سپهر کاریزما با نماد کاریس  صندوق قابل معامله با درآمد ثابت کمند

 از موارد مطرح شده دو صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت کاریزما و صندوق قابل معامله با درآمد ثابت کمند ( بزرگترین صندوق قابل معامله کشور) از نوع صندوق های با درآمد ثابت هستند. مشتریان این دو صندوق به ترتیب 26 ام و 16 ام هرماه سود سرمایه گذاری خود در این صندوق را دریافت می کنند.

علاوه بر اینکه بازدهی کسب شده توسط صندوق های کاریزما، بالاتر از سپرده های بانکی است، سرمایه گذاری در این صندوق ها با نرخ روزشمار محاسبه می شود. به این معنا که نیاز نیست مانند سپرده های بانکی تا حتما تا انتهای هر ماه سرمایه خود را برای دریافت سود نگه دارید و می توانید حتی پس از یک هفته نیز با دریافت سود آن 7 روز از صندوق خارج شوید.

همچنین برخلاف سپرده های بلند مدت بانکی نرخ شکستی نیز برای سرمایه گذاری شما در این صندوق ها وجود ندارد.

برای اطلاع از نحوه شروع سرمایه گذاری در این صندوق ها می توانید به پورتال سرمایه گذاری گروه مالی کاریزما به نشانی charisma.ir  مراجعه کنید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سپرده های بانکی پول کاهش افتتاح حساب سپرده بانکی کوتاه مدت بلند مدت سرمایه گذاری با درآمد ثابت صندوق های سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری صندوق قابل معامله سرمایه گذاری سپرده های بانکی صندوق ها سرمایه گذاران اوراق مشارکت سپرده ها بلند مدت سر رسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۲۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از صندوق توسعه ملی، رضا محمدی در خصوص ‏انتقاد وزیر نیرو از عملکرد صندوق توسعه ملی در تأمین مالی نیروگاه‌ها اظهار داشت: صندوق توسعه ملی آمادگی خود را برای تأمین مالی نیروگاه‌ها اعلام کرده ‏است، اما نیروگاه‌ها با توجه به بدهی ۱.۵ میلیارد دلاری به صندوق توسعه ملی، توقع ‏دریافت پول بدون بازگشت را از این صندوق دارند.

وی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی از بدو تأسیس تا کنون ۴۶ طرح نیروگاهی را به ‏ارزش بیش از ۴.۶ میلیارد دلار تأمین مالی کرده است، افزود: مشکلاتی در رویه ‏بازپرداخت اقساط صندوق تا به امروز بوده است که بیش از یک و نیم میلیارد دلار از ‏مطالبات صندوق توسعه ملی معوق شد. ‏

معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی کشور تصریح کرد: چند دلیل می‌توان برای این موضوع نام برد از جمله اینکه ‏وزارت نیرو به موقع مطالبات نیروگاه‌داران را پرداخت نکرده است. موضوع دوم بحث تأمین ‏ارز به منظور بازپرداخت اقساط نیروگاه‌ها، سومین مورد نیروگاه‌ها با قیمت فعلی امکان ‏بازپرداخت اقساط صندوق را ندارند برای همین خود سرمایه‌گذاران راغب نیستند که در بحث ‏سرمایه‌گذاری در صنعت پیش قدم شوند.

محمدی با اشاره به اینکه که صندوق با این ‏حجم از مطالبات مواجه شده که قطعاً صندوق هم با مدل‌های قدیمی به دنبال تأمین مالی ‏نخواهد بود، افزود: ما پیشنهادات زیادی را به وزارت نیرو اعلام کردیم تا با شیوه‌های جدید ‏بتوانیم نیروگاه‌ها را تأمین مالی کنیم. طبق جلسه‌ای با سندیکای نیروگاه‌های سیکل ترکیبی ‏اعلام شد که با شرایط فعلی، خود سرمایه‌گذاران برای دریافت تسهیلات مراجعه نمی‌کنند تا ‏تأمین مالی شوند. ‏

وی با بیان اینکه مشکلاتی هست که دستگاه‌های متولی باید پاسخگو باشد ولی صندوق توسعه ‏ملی آمادگی کامل برای تأمین مالی نیروگاه‌ها را تا امروز داشته و دارد، یاد آور شد: ‏این امیدواری وجود دارد که مطالبات و حمایت‌ها به صورت جدی دنبال شود. ‏

معاون صندوق توسعه ملی با تأکید بر اینکه که معاون محترم اول رییس جمهور پیگیری جدی در این موضوع ‏داشتند تا مشکل نیروگاه‌ها مرتفع شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه جلسات زیادی در این ‏خصوص تشکیل شده است، اگر دوستان ما در وزارت نیرو همکاری و به قول‌هایی که دادند ‏عمل کنند، مشکل مطالبات نیروگاه‌ها مرتفع خواهد شد؛ البته این مهم مستلزم همکاری دوستان ‏در وزارت نیرو است.

صندوق توسعه ملی ۱۰۰ میلیارد دلار مطالبه دارد

محمدی در خصوص اینکه صندوق توسعه ملی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار مطالبه دارد، تصریح کرد: هر مبلغی ‏که از نیروگاه‌ها وصول شود عیناً صرف تأمین مالی نیروگاه‌های جدید خواهد شد و بحث ۱۰۰ ‏میلیارد دلار مربوط به طلب صندوق از دولت است و به بخش خصوصی ارتباطی ندارد.

وی تأکید کرد: صندوق در سال گذشته ‏رکورد وصول مطالبات را شکاند و بیش از ۲. ۲ میلیارد دلار از مطالبات صندوق وصول شد. در چند سال گذشته حدود ۹ میلیارد دلار از مطالبات صندوق توسعه ملی ‏وصول شد که نشان دهنده این است که صندوق در بخش‌های اقتصادی که تسهیلات به بخش ‏خصوصی مطابق اساسنامه صندوق پرداخت شده است موفق عمل ‏کرده و مطالبات هر چند با کندی، ولی وصول شده است. ‏

معاون صندوق توسعه ملی گفت: بزرگترین مشکل بحث بدهی دولت به صندوق توسعه ملی است که پیشنهاداتی ‏شده و امید است که این موضوع مرتفع شود و دولت بتواند با توجه به پیشنهادات، مصوبات را ‏اخذ کند و بدهی صندوق توسعه ملی را پرداخت کنند. ‏در بخش خصوصی و تسهیلاتی که مطابق اساسنامه داده شده، ‏بزرگترین مشکل در بخش بازپرداخت اقساط نیروگاه‌ها به صندوق توسعه ملی است. ‏

محمدی بیان کرد: در حوزه انرژی‌های نو که گرایش کشور و به ویژه دولت سیزدهم این است که بتواند عقب ‏ماندگی پیش رو در حوزه انرژی را با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر جبران کند؛ از این رو در سال گذشته ‏صندوق توسعه ملی پیش قدم شد و با همکاری خوب سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و انعقاد ‏تفاهم نامه‌ای، صندوق حاضر شد تا ۵ میلیارد دلار در حوزه انرژی‌های ‏نو سرمایه‌گذاری کند. ‏

وی بیان کرد: در حال حاضر نیز به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر برای پرداخت ‏تسهیلات اعلام آمادگی کردیم، اما برطرف کردن برخی از موانع سرمایه‌گذاران در این ‏حوزه وظیفه ساتبا است. ‏

معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی در پایان بیان کرد: اگر امسال موانع و ‏مشکلات مرتفع شود حاضریم حداقل ۲.۵ میلیارد دلار در بحث تأمین مالی نیروگاه‌های تجدیدپذیرسرمایه‌گذاری کنیم که همه این موارد مشروط به این است که سرمایه‌گذار و بخش ‏خصوصی از قدمی که برمی‌دارد مطمئن باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کسب درآمد از ارز دیجیتال بدون سرمایه
  • ثبات قیمت سکه در کانال ۴۱ میلیون تومان
  • استقرار ۲۷۹ شعبه اخذ رای در شمیرانات پیش بینی شده است
  • طلب ۱۰۰ میلیارددلاری صندوق توسعه ملی از دولت‌ها
  • آمادگی برای برگزاری دور دوم انتخابات/ مردم ۲ حوزه منتظر روز جمعه
  • کمتر از ۳ روز تا برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • سپرده بلندمدت دارایی‌های پرسپولیس در بانک شهر
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود