Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-09@04:30:26 GMT

چه کسانی با‌ ر‌مز ار‌زها مخالفند؟

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۲۳۵۲

چه کسانی با‌ ر‌مز ار‌زها مخالفند؟

روزنامه هفت صبح- ایرانی‌ها را می‌توان با کمی اغماض در دسته پیشگامان توجه به رمزارزها دسته‌بندی کرد. آنها در سال‌های گذشته در صرافی‌های بین‌المللی از جمله صرافی‌های آمریکایی و چینی در حال تبادل رمزارزهای مختلف بوده‌اند و اشتباه بزرگی است اگر فکر کنیم این اقبال صرفا محصول این روزها و فعالیت بیشتر صرافی‌های داخلی است! ایرانی‌ها مدت‌هاست در این فضا فعالند و صرفا این روزها تاحدی جغرافیای دادوستد آنها تغییر کرده!

اما چیزی که این روزها محل دعوا و چالش شده این است که با وجود توسعه بیش از ۱۰۰ صرافی دیجیتال ایرانی هنوز هستند کسانی که از فعالیت این کسب‌وکارهای استارتاپی و آنلاین چندان دل خوشی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آدم‌ها و گروه‌هایی بعضا صاحب نفوذ که از هر فرصتی برای گرفتن سرعت این بیزنس‌ها و حتی فراتر از آن بستن و به محاق بردن آنها استقبال می‌کنند.

ماجرا پیچیده به نظر می‌رسد. اینکه این بیزنس‌های نوپا تا این اندازه بدخواه پیدا کرده‌اند کمی عجیب است.اما واکاوی دلایل این مخالفت‌ها بدون شناسایی مخالفان ممکن نیست. باید پرسید مهم‌ترین کسانی که از توسعه این کسب‌وکارهای اینترنتی ناخشنودند چه کسانی هستند و چرا صرافی‌های دیجیتال به یکباره اینقدر محل بحث و جدل و البته مخالفت برخی‌ها شده‌اند؟

صراف‌های سنتی
صرافی‌هایی که سا‌ل‌ها با آدرس آشنایی چون میدان فردوسی معرفی می‌شدند این روزها دل خوشی از کسب‌وکار بچه‌مهندس‌های شریف‌خوانده و آشنا با دنیای کریپتوکارنسی ندارند.آنها تازه‌واردهایی را می‌بینند که وارد میدان بازی آنها شده‌اند و با تحولات دنیای فناوری هم بیشتر آشنا هستند.

تازه‌واردهایی که در همین دو‌ سه سال اخیر توانسته‌اند معنا و مفهوم سرویس‌دهی در تبادلات مالی ارزهای مختلف از دلار دیجیتال گرفته تا انتقال ارز به داخل کشور را متحول کنند. برخی سنتی‌ها حالا در تلاشند به هر ضرب و زوری شده جلوی رشد رقبای دیجیتال خود را بگیرند. این روزها لابی‌ها و مذاکره‌ها با نهادها و سازمان‌ها و محافل مختلف، سخت ادامه دارد تا تازه‌واردهای جوان حتی اگر شده موقتا زمینگیر شوند. استدلال این دسته این است که مجوز صرافی صرفا در جیب آنهاست و اگر قرار است کسی در این فضا کاری کند باید آنها باشند.

رقبای جامانده از بازی
بسیاری از صرافی‌های شناخته‌شده ارز دیجیتال داخلی محصول سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیری هستند که در سه چهار سال گذشته انجام شده و حالا در حال نتیجه دادن هستند. سرمایه‌گذاری‌هایی که با ادبیات و مفاهیم استارتاپی و با ریسک کردن روی ایده‌ها و تیم‌های نوآور انجام شده.

برخی قدیمی‌ترهای حوزه مالی و پولی، برخی سرمایه‌دارهای درشت و البته آنگونه که خود فعالان رمزارز و بلاکچین ایران می‌گویند حالا برخی آقازاده‌ها به صرافت این افتاده‌اند که از این بازاری که شکل گرفته و تثبیت شده، نصیبی ببرند. گروهی که به تعبیر فعالان بلاکچینی اکوسیستم استارتاپی ایران، دیر آمده‌اند و می‌خواهند زود بروند و بدتر اینکه نه‌تنها قواعد و اقتضائات این بازار را نمی‌دانند بلکه سود خود را در متوقف کردن بازیگران بزرگ فعلی و بالا آوردن پلتفرم‌های یک‌شبه و البته تشویق بی‌محابای مردم و سرمایه‌گذارهای خرد به ورود به این بازار می‌دانند.

دلال‌های بین‌المللی دلار و یورو
صرافی‌های دیجیتال ایرانی دور زدن تحریم‌ها را برای ایرانی‌ها تا حدی راحت کرده‌اند.حالا تولیدکنندگان و بیزنسمن‌ها و حتی برخی نهادهای دولتی می‌توانند با استفاده از ظرفیت شناسایی‌نشدن ارزهای دیجیتال، دلارها و یوروهای خود را کم‌دردسرتر وارد کشور کنند. سالانه چندین میلیارد دلار با زحمت زیاد و البته کارمزدهای بالا (گاه تا ۳۰ درصد!) از طریق برخی صرافی‌های سنتی و حتی برخی دلالان بین‌المللی که کار تخصصی‌شان همین نقل و انتقالات غیررسمی مالی است وارد کشور می‌شود. حالا این بیزنس‌ها با توسعه صرافی‌های دیجیتال به شدت احساس خطر کرده‌اند. آنها می‌دانند که باید نوع کسب‌وکارشان را دیجیتال کنند یا کم‌کم با بیزنس سودآور خود خداحافظی کنند. از همین رو آنها فعلا در صف مخالفان پلتفرم‌های داخلی رمزارزها ایستاده‌اند.

شکارچیان فرصت در ترکیه و گرجستان
صرافی‌های داخلی دشمنانی هم در آن سوی مرزها دارند. این را می‌توان از پیام‌های واتساپی متوجه شد که در یک بازه یک هفته‌ای که شایعه مسدودسازی درگاه پرداخت آنها آمد از سوی برخی دلال‌های ساکن ترکیه به کاربران ایرانی فرستاده می‌شد فهمید.دلال‌هایی که برای خودشان تبلیغ می‌کردند که اگر صرافی‌های داخلی بسته شدند آنها می‌توانند در ایران ریال بگیرند و در ترکیه و گرجستان رمزارز بخرند و به حساب کاربری یا کیف پول دیجیتال ایرانی‌ها بزنند!

این دسته بیشترین نفع را از خروج کاربران ایرانی از صرافی‌های دیجیتال داخلی می‌برند. آنها خوب می‌دانند جذاب شدن اقتصاد مبتنی بر بلاکچین و رمزارزها چیزی نیست که با محدودسازی یا مانع‌گذاری برای کسب‌وکارهای داخلی این حوزه از بین برود بلکه تنها میدان بازی از صرافی‌‌های داخلی به صرافی‌های بین‌المللی تغییر خواهد کرد و کاربران ایرانی حتما برای ادامه فعالیت خود مجبور خواهند بود دیر یا زود سراغ آنها بروند.

 اینفلوئنسرهای خارجی‌پسند
اگر همین حالا هم برخی از اینفلوئنسرهای این فضا را در اینستاگرام و تلگرام دنبال کنید متوجه خواهید شد که آنها سال‌هاست در صرافی‌های شناخته‌شده دنیا در حال فعالیت بوده‌اند و حتی هنوز هم فالوئرهای خود را تشویق به حضور در صرافی‌های خارجی می‌کنند تا داخلی. استدلال‌شان هم اغلب برمبنای تهدیدهایی است که ممکن است رگولاتوری و محدودیت‌های دولتی به شکل ناگهانی برای صرافی‌های داخلی ایجاد کند.

اگرچه که خود این افراد هم گاها اخطار می‌دهند حضور در صرافی‌های خارجی به خصوص برای کاربران تازه‌کار به شدت پرریسک است و خطر بلوکه شدن دارایی‌شان به دلیل ایرانی بودن، مثل یک شمشیر آخته، مدام بالای سر آنهاست اما آنها زیاد دل خوشی از صرافی‌های داخلی ندارند چراکه از نظر آنها دور بودن از بانک‌ها و درگاه‌های پرداخت ایرانی یک مزیت محسوب می‌شود.

صرافی‌های رمزارز ایرانی تا رسیدن به بلوغ راه زیادی دارند.هنوز پشتیبانی یا برخی موارد امنیتی آنها ابهام‌هایی دارد اما آنچه می‌توان گفت این است که این صرافی‌های داخلی رمزارزها بودند که توانستند میدان بازی را برای ایرانی‌ها از موش‌و‌گربه‌بازی در صرافی‌های خارجی، به فعالیت در داخل کشور تغییر دهند؛ موضوعی که اصلا به مذاق برخی‌ها خوش نیامده. باید منتظر ماند و دید زور کدام دسته بیشتر می‌چربد.

لینک کوتاه: asriran.com/003HyR

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: صرافی های دیجیتال صرافی های داخلی بین المللی ایرانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۲۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند

به گزارش قدس آنلاین محمدرضا مدرس خیابانی در نشست ویژه مدیران ارشد ارگان‌های دریایی، با تاکید بر اینکه تحقق سیاست‌های ابلاغی کلی توسعه دریامحور و منویات مقام معظم رهبری در این زمینه، نیازمند سرعت بخشیدن به اقدامات لازم از سوی تمام ارگان‌ها و دستگاه‌های مربوطه است، خاطرنشان کرد: مهمترین مساله برای پیاده سازی دقیق فرامین  مقام معظم رهبری در حوزه توسعه دریامحور، تعیین فرماندهی و متولی واحد برای بخش دریایی کشور است؛ چراکه در این صورت، دستیابی به اهداف سیاست‌های کلی توسعه دریا محور ممکن و میسر خواهد شد.

وی در خصوص اقدامات کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای تحقق ابلاغیه مقام معظم رهبری، تصریح کرد: گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تمام همت خود را بر این گذاشته تا با بهره‌گیری از توانمندی ساخت داخل، زمینه را برای توسعه ناوگان فراهم آورد؛ به خصوص اینکه تجربه مثبت تولید سوخت کم سولفور در داخل کشور ثابت کرد هر چه توانایی تولید داخل بیشتر باشد، خارجی‌ها مجالی برای ایجاد مانع بر سر راه ناوگان نخواهند داشت.

بهره‌گیری واقعی از توان تولید داخل

مدرس خیابانی ادامه داد: زمانی که در سال ۲۰۲۰ میلادی، سازمان جهانی دریانوردی (IMO) ممنوعیت استفاده از سوخت‌های با سولفور بالا را اجرا کرد، کشورهای خارجی از فروش سوخت کم سولفور به ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران امتناع می‌کردند، اما پس از اینکه مطمئن شدند این سوخت به همت دست‌اندرکاران پالایشگاهی و وزارت نفت در داخل تولید شد و تمام نیاز ناوگان را پوشش داد، به این صرافت افتادند که سوخت کم سولفور را مجدد به ایران بفروشند و در اختیار ناوگان کشتیرانی کشور قرار دهند.

وی افزود: این تجربه نشان می‌دهد هر جا توان ساخت داخل وجود داشته باشد، خارجی‌ها توان ایجاد مانع ندارند؛ بنابراین کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش بر استفاده از تولیدات داخلی تأکید ورزیده و این سیاست را به عنوان یک اصل محوری در سیاستگذاری‌های خود اعمال می‌کند.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از ۸۰ درصد نیاز جاری ناوگان در داخل تأمین می‌شود که طی آن از خروج بیش از ۳۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل می‌آید.

نوسازی ناوگان کشتیرانی در مدت ۱۰ سال

وی با اشاره به ضرورت راهبردی نوسازی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، یادآور شد: طی سال گذشته با تصویب شورای عالی صنایع دریایی که از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش مکلف شدند طی مدت ۱۰ سال، دست به نوسازی ناوگان زده و عمر ناوگان را به زیر ۱۰ سال برسانند.

مدرس خیابانی ادامه داد: در مجموع قرارداد ساخت ۱۰ فروند شناور به ارزش ۸۶ میلیون دلار با سازندگان داخلی منعقد شده و مذاکره برای عقد قرارداد ساخت ۴ فروند شناور دیگر به ارزش تقریبی ۷۵ میلیون دلار در دستورکار قرار دارد.

نخستین شناور خزر کلاس داخلی امسال تحویل می‌شود

وی این مهم را آزمونی مهم برای سازندگان داخلی ارزیابی کرد و گفت: مطمئن هستیم که با وجود برخی تأخیرهای صورت گرفته، صنعت کشتی‌سازی داخلی از عهده این مهم بر خواهد آمد و در سال جاری نخستین شناورهای خزر کلاس در شمال کشور تحویل ناوگان خواهند شد.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از دیگر اقدامات این مجموعه برای تحقق سیاست‌های توسعه دریامحور را، تلاش برای ایجاد شبکه لجستیکی از سوی این شرکت دانست و ادامه داد: برای توسعه بخش ریلی، ۴۸۸ دستگاه انواع واگن به ارزش ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از تولیدکنندگان داخلی خریداری شده است ضمن اینکه در کنار این اقدام، ۱۵۰ دستگاه کامیون و کشنده نیز از خودروسازان داخلی خریداری شده که به مرور در شبکه حمل و نقل جاده‌ای وارد خواهند شد.

افزایش جابجایی بار در بندر چابهار

وی با بیان اینکه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ۱۴۱ فروند شناور در اختیار دارد که در اقصی نقاط جهان از بنادر شرقی تا غربی دنیا در حال تردد هستند، بر ضرورت فعال‌سازی بیشتر بندر چابهار و کریدور شمال - جنوب تاکید کرد و افزود: فعال‌سازی کریدور شمال-جنوب یکی از مهم‌ترین برنامه‌های کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است که طی آن موفق شدیم ۶۵ هزار TEU کانتینر را در بندر چابهار به عنوان یکی از حلقه‌های مهم کریدور جابه‌جا کنیم که این رقم طی سال جاری به ۱۰۰ هزار TEU ارتقا خواهد یافت.

مدرس خیابانی ادامه داد: در عین حال، با سرمایه گذاری ۱۰ میلیون دلاری شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر سالیانکای روسیه، حمل بار در قالب کریدور شمال - جنوب با حضور عوامل ایرانی، فعالیت چشمگیری داشته است.

تمام دریانوردان ایرانی هستند

وی با اشاره به بند ۶ ابلاغیه توسعه دریامحور در خصوص توسعه سرمایه انسانی نیز گفت: نخستین بار از زمان تأسیس کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، تمام دریانوردان شاغل در این ناوگان، ایرانی هستند همچنین ۵۰۰ نفر از جوانان مستعد در حال آموزش در مؤسسه آموزشی گروه کشتیرانی هستند که به تدریج در خدمت ناوگان درخواهند آمد.
خرید دستگاه شبیه ساز آموزش دریانوردی به منظور تقویت نظام آموزشی کشتیرانی

مدرس خیابانی ادامه داد: برای بهبود آموزش دریانوردان نیز مجموعه دستگاه‌های شبیه ساز در مؤسسه آموزشی کشتیرانی نصب شده‌اند که در منطقه مشابه ندارند و در اختیار نظام آموزشی کشور قرار گرفته‌اند.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره بر ضرورت کمک به ناوگان حمل فله داخلی و حفظ آن اشاره و تصریح کرد: آماده هستیم بر اساس قیمت‌های رقابتی، حمل کالاهای اساسی را بر عهده بگیریم؛ چرا که هم اکنون سهم ما در این زمینه تقریباً صفر است.

وی همچنین آسان‌سازی دستورالعمل‌ها از سوی دستگاه‌های نظارتی را لازمه رونق ترانزیتی کشور دانست و گفت: نظام اداری کشور باید در این خصوص اقدامات لازم را اجرایی کند تا شاهد افزایش حجم ترانزیت از کشور باشیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اسلامی: دشمنان هنوز هم‌ با ایران ‌هسته‌ای مخالفند
  • یادداشت| اینوتکس؛ صحنه‌ای جهانی برای نوآوری ایرانی
  • داروی ایرانی SMA به مرحله ارزیابی کیفی رسید
  • داروی ایرانی SMA در چه مرحله‌ای است؟
  • احتمال عرضه داروی ایرانی SMA در خرداد
  • برای خرید بیت کوین از کجا شروع کنیم
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند
  • حمایت سازمان فناوری اطلاعات از سکو‌ها و کسب و کار‌های اقتصاد دیجیتال
  • اعطای وام به کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
  • بهترین سایت تبلیغات کسب و کار (لیست کامل سایت‌های زودبازده داخلی و خارجی)